Öğrenmek için denediğimiz bir çok yol olabilir. Oyunlaştırma ile öğrenmek kalıcı bir öğrenme sağlar. Öğrendiklerimizi uzun süre zihnimizde tutmamızı sağlar.

Neden Eğitici Dijital Oyunlar ?

3. sınıf hayat bilgisi ülkemizde hayat etkinlikleri ile çocuklarımız yetişkin hayata hazırlanıyorlar. 3. sınıf hayat bilgisi ülkemizde hayat değerlendirme soruları hazırlanırken , eğitim araçları olarak oyuncaklar ve eğitici çocuk oyunlarından faydalanılmıştır.

3. sınıf hayat bilgisi ülkemizde hayat yönetim birimleri etkinlikleri ile çocuklarımız şu davranışları kazanacaklardır, insan ilişkileri, yardımlaşma, konuşma, bilgi edinme, deneyim kazanma. Ayrıca sitemizde yer verdiğimiz oyunlar çocuklarımızın psikomotor gelişimi, duygusal ve sosyal gelişimi olumlu yönde etkilediği gibi, zihin ve dil gelişimini de etkiler.

Çocuklar eğlenirken , öğrensin diye

Hayat bilgisi ülkemizde hayat konu anlatımı ile   çocuğun eğlenmesi, oyalanması, ciddi bir iş olarak ele alınmıştır. Çocuklarımız oynadıkça görsel, mantıksal ve sözel becerileri artar, yetenekleri gelişir. Ülkemizde hayat yönetim birimleri ile çevresini, bilinmeyenleri tanır, kendisi için anlaşılır duruma getirir.
Dijital eğitsel oyun sitesinde yer verilen bütün oyunlar, ve içerikler; çocukların faydasını gözetmekte ve onları eğlendirirken öğretmeyi hedeflemektedir. Sitemiz oyun dostu çocuk sitesi olarak bütün içeriklerini müfredata uygun olarak hazırlamaktadır.

3. Sınıflar için hazırladığımız bu oyunu beğenerek oynadın. Bu oyunu da oynayabilirsin.

https://www.dijitalegitseloyun.com/2021/03/22/3-sinif-hayat-bilgisi-guzel-ulkem/